Lezing: ‘Familieverhalen’ door Yvonne Keuls

In iedere familie doen wel verhalen de ronde over het verleden, de zogenaamde ‘Familieverhalen’. Mooie herinneringen die op bijvoorbeeld verjaardagen of familiebijeenkomsten weer eens verteld worden door opa’s en oma’s, ooms en tantes, vaders en moeders. In bibliotheek Segbroek (23 mei) gaf bekende auteur Yvonne Keuls een lezing over ouders, grootouders, kinderen en kleinkinderen. De Haagse schrijfster staat bekend om haar vaak aangrijpende, maar toch met humor en liefde geschreven romans. Zij las voor uit eigen werk en deelde herinneringen met het publiek.

In de pauze was het tijd voor een gezellig gesprek onder het genot van een kopje koffie met lekkere Indische cake. Na de pauze ging de lezing verder. Ook ontstond spontaan een muzikaal moment:  Frans de Leef zong op verzoek van én samen met Yvonne Keuls een typisch Haags liedje: Den Haag op één. Een bezoeker vatte de sfeer mooi samen: “Een heerlijk voorleesochtendje: de lol spat er vanaf!”.

De lezing was georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), dat zich ervoor inzet op een luchtige manier opvoedthema’s bespreekbaar te maken voor (mede)opvoeders.

“Genoten van de ‘familieverhalen’.”
“Een heerlijk voorleesochtendje: de lol spat er vanaf!”

Foto’s: Carola Jung

Schrijfster en verteller
Yvonne Keuls is een bekende schrijfster, die veel boeken en toneelstukken op haar naam heeft staan, zoals Jan Rap en zijn maat en Het Verrotte leven van Floortje Bloem. Thema’s zijn veelal jongeren die het moeilijk hebben, en ouders die worstelen met het leven. Zware thema’s, die zij toch met veel gevoel voor humor en liefde behandelt. Ook heeft zij vanuit haar Indische achtergrond geschreven over de sfeer van verschillende culturen in Mevrouw mijn moeder. Het is een genot om haar te horen vertellen. Onlangs is haar nieuwste boek uitgekomen, over haar herinneringen als kind aan de Tweede Wereldoorlog: Koningin van de nacht.

CJG en bibliotheek Segbroek
Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) bood u deze lezing aan in samenwerking met Bibliotheek Segbroek. Een samenwerking, omdat het CJG bij ouders, grootouders en mede-opvoeders opvoedthema’s bespreekbaar wil maken op een luchtige manier. Tevens lancering nieuwe opfriscursus van het CJG voor opa’s en oma’s.

2016-03-22T12:07:39+00:00