Ted van Lieshout vertelt over Boer Boris

Niemand minder dan de schrijver van de prentenboeken over Boer Boris was te gast in bibliotheek Nieuw Waldeck. Op woensdag 4 februari 2015 luisterden kinderen en hun ouders met veel plezier naar Ted van Lieshout, die speciaal voor de gelegenheid zelfs een blauwe boerenoveral had aangetrokken. Het schrijversbezoek had alles te maken met de Nationale Voorleesdagen en de Peuterweken: een feestje voor peuters en kleuters die nog niet zelf kunnen lezen. Het prentenboek van het jaar 2015 is namelijk: Boer Boris gaat naar zee. Dit boek stond model voor grappige, muzikale en interactieve activiteiten voor het kleinste publiek van Bibliotheek Den Haag.

Voorlezen, vertellen en tekenen
Ted van Lieshout vertelde alle ins en outs over zijn boeken met in de hoofdrol Boer Boris, die allerlei spannende avonturen beleeft. Ook las hij voor. De dieren uit het verhaal liet hij tot leven komen door ze te tekenen. Kinderen mochten die tekeningen vervolgens meenemen én na afloop signeerde de auteur ook nog. Een boek met de handtekening van de échte schrijver, dat is nog eens een leuk aandenken aan een heel geslaagde middag! Bij elkaar kwamen ongeveer veertig kinderen met hun ouders of grootouders naar de bibliotheek. Zij hebben zich erg vermaakt.

Over de auteur
Ted van Lieshout is een echte duizendpoot: hij schrijft gedichten, verhalen, boeken over kunst, liedjes voor tv, toneelteksten en prentenboeken. Bovendien is hij illustrator. In 2009 ontving hij de Theo Thijssenprijs voor zijn gezamenlijke werk. In 2010 kreeg hij als eerste de Willem Wilmink-prijs, de prijs voor het beste kinderlied. En in 2012 mocht hij de Woutertje Pieterse Prijs en een Zilveren Griffel in ontvangst nemen voor zijn blokgedichten in Driedelig paard. In 2014 won hij nog een Zilveren Griffel, voor Boer Boris in de sneeuw.

foto’s: Remco Zwinkels

2016-03-22T11:49:38+00:00