Op zondag 10 januari 2016 was de opening van de tentoonstelling Roemers Drieling. De titel verwijst naar de trilogie van de Surinaams-Nederlandse schrijfster Astrid H. Roemer: Gewaagd leven, Lijken op liefde en Was Getekend. De expositie is een eerbetoon aan de schrijfster, die recent de P.C Hooftprijs 2016 won. Verschillende internationale kunstenaars lieten zich door deze boekenreeks inspireren: Marlene Dumas, Esiri Erheriene-Essi, Farhad Foroutanian, Fabrice Hünd, Iris Kensmil, Christian Nyampeta, Urok Shirhan en Wendela de Vries.

Feestelijke opening
Tijdens de feestelijke opening was het een drukte van belang: ruim 75 gasten verzamelden zich op de eerste verdieping van de bibliotheek. Jaap Goedegebuure trapte af met een toespraak, gevolgd door een optreden van muzikanten. De gedichten van Astrid H. Roemer zijn door Frank Ong-Alok op muziek gezet en Fleur Tolman zong deze arrangementen. Ze speelde een paar liedjes van de cd Omhels mij.

Bewondering
Erna was het woord aan wethouder Rabin Baldewsingh. Hij vertelde met veel enthousiasme en passie over het werk van Astrid Roemer en de kunstenaars. De wethouder gaf aan hoe trots hij is op het feit dat de kunstwerken nu hier in de Centrale Bibliotheek hangen. Als laatste kwam kunstenares Marlene Dumas aan het woord, die eveneens met bewondering over het werk van Astrid Roemer sprak.

Na de opening bekeken de gasten onder het genot van een drankje en een hapje de verschillende kunstwerken en stelden hun vragen aan de verschillende kunstenaars. Het was een geslaagde middag!

Foto’s en copyright: Henriette Guest