Op reis naar Italië met Andrea Vreede

De Boekenweek van 2014 had een inspirerend thema: ‘Reizen’. Bibliotheek Den Haag organiseerde van 8 t/m 16 maart allerlei activiteiten. Bezoekers werden mee op reis genomen naar de mooiste plekken in de wereld. In bibliotheek Segbroek was Andrea Vreede op 15 maart te gast. Zij gaf een lezing over Italië, het land waar zij jarenlang woonde als correspondent voor de NOS. Ook schreef zij meerdere boeken over het land.

De lezing ging niet over Italië als toeristische trekpleister, maar over de politieke actualiteit. Andrea Vreede vertelde over het land zelf en over Rome. Onder meer over paus Franciscus die een jaar geleden werd gekozen, en zijn zachte revolutie. Daarbij las ze voor uit haar boek De Magie van Rome; wandelingen door de eeuwen heen.

Na afloop van de lezing kon iedereen zijn boek laten signeren.

foto’s: Remco Zwinkels

2016-03-22T08:37:28+00:00