Digitale vaardigheden

Dat internet een grote rol speelt in het dagelijks leven, is wel bekend. Men Twittert er op los, netwerkt op LinkedIn of brengt uren door op Facebook of Instagram. Mailen, online zaken regelen, het is de gewoonste zaak van de wereld. Zo lijkt het. Maar is dat voor iedereen zo? We organiseerden cursussen, workshops en lezingen voor mensen, jong en oud, die wat minder vaardig zijn en meer wilden leren over internet en computergebruik.

Vragen in de bibliotheek
Lang niet iedereen is digitaal vaardig, zo ervaren medewerkers van Bibliotheek Den Haag iedere dag. In de bibliotheek kunnen mensen terecht als ze een computer en/of internet willen gebruiken. Daar maken zij goed gebruik van: medewerkers krijgen iedere dag uiteenlopende vragen om uitleg en assistentie.

Breed aanbod
De bibliotheek biedt  cursussen, om te leren omgaan met de computer of tablet en met internet, maar ook speelt zij steeds meer in op individuele vragen en de behoefte aan persoonlijke begeleiding. Niet alleen aan de balie, maar ook  in diverse spreekuren en bij Digi-Taalpunten of bij een inloopspreekuur als Klik & Tik. En vooral daar wordt de aanloop steeds groter. Zo hebben de Centrale Bibliotheek en de vestigingen steeds meer momenten waarop mensen zonder afspraak kunnen binnenlopen met vragen of om te oefenen.