Leren ‘kwetteren’ in het Social Media Lunch Café

Elke maand organiseerde bibliotheek Escamp Social Media Lunch Cafés. Voorlichting over het gebruik van bijvoorbeeld tablet computers, smartphones, en natuurlijk hoe om te gaan met sociale media. Daarna een lekkere lunch tegen een vriendelijke prijs. Bibliotheek-mediacoach Lidy Münninghof: “We helpen hier vooral oudere mensen over een (digitale) drempel heen. Ze merken dat ze basale vaardigheden vrij gemakkelijk oppikken. Soms slaan ze zelfs enthousiast aan het twitteren!

Eduard van Hoorn

Heel wat mensen kwamen het afgelopen jaar af op de workshops in het Social Media Lunch Café in bibliotheek Escamp. Mediacoach Lidy Münninghof: “Mensen komen op een laagdrempelige manier, in korte en beknopte workshops, in aanraking met digitale media en met moderne apparaten als iPads. Ze zien dat het niet eng is en gaan er vaak enthousiast mee aan de slag.”

Kwetteren
Eduard van Hoorn (76) zit aan de lunch, “een heerlijk kippensoepje”. Hij komt heel geregeld in de bibliotheek en heeft net de inloopcursus Twitter gevolgd. “Ik krijg via e-mail uitnodigingen van de bibliotheken om deel te nemen aan cursussen en andere activiteiten. En dat doe ik ook regelmatig. Ik kom hier ook voor de krant en voor de boeken. Je moet bijblijven!” Voor Van Hoorn was de Twittercursus een aardige aanvulling op zijn computeractiviteiten. “Ik zit al op Hyves en Facebook, maar Twitter kende ik nog niet. Ik heb er aardig wat van opgestoken. Kwetteren betekent het in het Nederlands, grappig te weten. Ja ik ga zeker twitteren, lijkt me leuk.”

Ideale kennismaking
Biliotheek Escamp werft actief deelnemers voor het Media Café. Münninghof: “We nodigen leden persoonlijk uit via e-mail, kondigen het aan in het huis-aan-huisblad ‘Zuidwester Krant’ en natuurlijk in de bibliotheek zelf. Als je interesse hebt in de nieuwe media, maar je vraagt je nog af hoe het allemaal werkt, dan is dit een ideale mogelijkheid om er kennis mee te maken.”|

Aanschuiven
Wil Aldenhuijsen zag de aankondiging van het Social Media Lunch Café op een poster in de bibliotheek en schoof aan. “Ik had de krant zitten lezen en mijn oog viel erop toen ik wegging. Van zoiets maak ik meteen een notitie. Ik loop trouwens geregeld binnen om mee te doen aan interessante dingen. Ga bijvoorbeeld vaak naar boek- en filmbesprekingen. Nu was het twitteren. Ik weet nu in elk geval hoe het werkt, en wat je ermee kunt. Maar of ik zelf ga twitteren weet ik nog niet.”

2018-01-09T16:59:22+00:00