Kinderjury 2015

Koos Meinderts op bezoek in Segbroek

Welke jeugdschrijver schreef in 2015 het beste boek? Van 4 maart t/m 20 mei konden kinderen van 6-12 jaar in het kader van de Kinderjury stemmen op hun favoriete boek uit 2014. En wat is leuker om dan eens een échte schrijver te ontmoeten? In bibliotheek Segbroek was woensdag 20 mei kinderboekenschrijver Koos Meinderts op bezoek. Aan maar liefst vier schoolklassen vertelde hij over zijn werk als schrijver.

Inspiratie: waar vind je dat?
Herinneringen van vroeger, een foto uit een tijdschrift, vluchtige ontmoetingen met mensen: alles in het dagelijks leven kan iets leuks opleveren om in een verhaal te verwerken, zo vertelt Koos aan de klas. Maar soms is schrijven ook best lastig, want hoe vind je de juiste woorden? Als je een liedje schrijft is dat bijvoorbeeld een belangrijke vraag, en ook dat doet Koos Meinderts. Een mooie aanleiding om nog wat met elkaar te zingen. En dan, handtekeningen uitdelen natuurlijk!

And the winner is …
Dat zal pas bekend zijn op 21 juni, bij de prijsuitreiking tijdens de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum. Of Koos Meinderts de prijs wint, weten we dan dus pas. Hij heeft de klassen die op bezoek kwamen in de bibliotheek in elk geval een heel leuke ochtend bezorgd met zijn verhalen en liedjes!

foto’s: Loes Schleedoorn

2016-03-22T11:47:25+00:00