Çocuk Bayrami, dat is het Turkse feest van de kinderen. Elk jaar op 23 april staan kinderen centraal en niet meer alleen in Turkije. Unesco heeft deze dag inmiddels uitgeroepen tot Internationale Kinderfeestdag! Op woensdag 20 april 2016 vierde bibliotheek Laakkwartier in navolging hiervan ook het Kinderfeest.

Zingen, muziek en theater
De middag ging muzikaal van start: Alper Kelekci bespeelde de saz (een typisch Turkse gitaar) en Cansu Eroglu zong bekende Turkse liedjes. De kinderen klapten enthousiast op de maat en sommige moeders zongen de voor hen bekende liedjes mee. Dertig kinderen en vijftien ouders genoten enorm! Maar dat was niet alles, want Poppentheater De Kletskous verzorgde ook nog een grappige en spetterende voorstelling Mooi zoo, met ‘poppen met een grote bek’. De poppen waren groot, stout, boos, brutaal, verliefd en konden heel goed zingen en rappen. De kinderen zongen enthousiast mee en herinneren zich deze mooie middag ongetwijfeld nog lang!

foto’s: Henriette Guest

In Transvaalkwartier
Ook bibliotheek Transvaalkwartier vierde samen met de kinderen uit de wijk feest, een indruk van de feestelijkheden in beide bibliotheken, vindt u in onderstaande foto’s.