Inspirerende reis door Den Haag

Opening door Johan Frauenfelder en Marcel Verreck

In het kader van de Boekenweek organiseerden de Centrale Bibliotheek Den Haag en de Schrijversacademie een schrijfwedstrijd Heel Den Haag Schrijft Mee! De opdracht was een verhaal te schrijven met als thema ‘Reizen’. De aftrap voor de wedstrijd vond plaats op zondag 9 maart 2014. Cabaretier en televisiepresentator Marcel Verreck en gitarist en zanger Johan Frauenfelder openden de middag op spectaculaire wijze met een duet over de beruchtste straten van Den Haag.

Na de opening was het tijd om te verzamelen. De deelnemers maakten zich klaar om onder begeleiding van de bekende Haagse schrijvers Thomas Ross, Bart Chabot, Victor R. Meijer en Marly van Otterloo een wandeling door de stad te maken. Immers, voor een goed reisverhaal hoef je niet heel ver weg te gaan!

Een reis door Den Haag met Tomas Ross
Tomas Ross liet zijn groepje inspiratie opdoen door een bezoekje aan de Nieuwe Haven en de Nieuwe Uitleg te brengen.

Een reis door Den Haag met Victor R. Meijer
De deelnemers van Victor R. Meijer brachten een bezoekje aan bekende Haagse plekken zoals de Mauritskade, het Noordeinde en de Hofvijver.

Een inspirerende reis door Den Haag met Marly van Otterloo
Marly van Otterloo ging via het Spuiplein naar het Lange Voorhout, waar ze met haar groepje op een zonnige terras eindigde.

Uitwisseling ervaringen
Na de rondleiding kwamen de groepen weer bijeen in Studio B van de Centrale Bibliotheek.
Deelnemers waren positief over de middag. De rondleiding was een mooie inspiratiebron voor hun verhaal. De middag werd afgesloten met de opening van de tentoonstelling ‘Een reis door Den Haag’, van fotograaf Remco Zwinkels.

foto’s: Loes Schleedoorn

2015-02-05T10:18:02+00:00