Inleiding nieuwsbrief september

Door Paul Broekhoff

Beste collega’s,

Hierbij alweer de derde nieuwsbrief volgens de vernieuwde opzet. Een van de zaken die mij opviel in de maanden dat ik nu bij de bibliotheek werk en die ik ook meekreeg van jullie tijdens werkbezoeken, was de behoefte aan een goede interne communicatie. Toen Esther Habers op 1 juli jl als nieuw hoofd Marketing en Evenementen bij de bibliotheek begon, heb ik haar daarom gevraagd om een nieuwe opzet voor de Nieuwsbrief te maken, die ook regelmatig en op vaste momenten verschijnt. Die is er nu, en daar ben ik erg blij mee! Voortaan zal elke laatste donderdag van de maand een Nieuwsbrief verschijnen, aan de vormgeving wordt nog hard gewerkt.

De bibliotheek is een groot bedrijf, met veel filialen en medewerkers verspreid over de hele stad, en dan ook nog onderdeel van een grotere dienst. Om iedereen goed te informeren over alles wat er speelt, is niet eenvoudig. De nieuwe opzet van de nieuwsbrief is er nu, maar dat wil nog niet zeggen dat de nieuwsbrief elke maand met relevante informatie is gevuld. We doen dan ook een beroep op jullie om samen met de afdeling Marketing en Evenementen deze nieuwsbrief tot een succes te maken. We zullen uiteindelijk een aantal vaste rubrieken opnemen, zoals het project ‘Ouderen in de Wijk’, de ‘inhuizing van de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium’ in de Centrale Bibliotheek of ‘Berichten uit het MT’, maar ook willen we de verschillende filialen en afdelingen vragen zichzelf te presenteren in de nieuwsbrief. Dit kan in de rubriek: “vestiging van de maand”.

Voor wat betreft het Koninklijk Conservatorium, wil ik jullie hierbij apart informeren. In 2013 heeft het toenmalige College van Burgemeester en Wethouders besloten dat de bibliotheek van het Koninklijk Conservatorium zal inhuizen bij de Centrale Bibliotheek. Dat zal gebeuren op het moment dat het Koninklijk Conservatorium het nieuwe cultuurgebouw aan het Spuiplein zal betrekken. Volgens de huidige planning is dat in zomer 2021. Aan de Openbare Bibliotheek is door het college vervolgens de opdracht gegeven hiervoor samen met het Koninklijk Conservatorium een plan te ontwikkelen. Ik heb aan Elze de Vries gevraagd of zij als projectleider een plan kan maken voor deze inhuizing. Inmiddels is zij daarmee begonnen. Jullie vinden in deze nieuwsbrief ook een stuk over haar waarin zij zich voorstelt en de aanpak van het plan beschrijft. Wij proberen een plan te maken waarin de openbare bibliotheek en het conservatorium elkaar zoveel mogelijk versterken zodat we ook het publiek zo goed mogelijk kunnen bedienen. Wij zullen jullie ook de komende tijd hierover blijven informeren.

Mochten jullie verder nog nieuwe ideeën of suggesties hebben, laat het ons weten via redactienieuwsbrief@denhaag.nl. Wij willen in ieder geval ons uiterste best doen om iedereen in de organisatie goed te informeren over de gang van zaken binnen en buiten het bedrijf. Want uiteindelijk willen we met zijn allen hetzelfde: een goede toegankelijke, klantvriendelijke bibliotheek die voor alle burgers in Den Haag het verschil maakt. Ik wens jullie veel leesplezier met deze vernieuwde nieuwsbrief.

Paul Broekhoff

2018-10-04T15:46:20+00:00