Echte mannen lezen voor in bibliotheek Laakkwartier

Op Vaderdag worden vaders natuurlijk in het zonnetje gezet. Maar in het Laaktheater kwamen zij op 15 juni ook zelf in actie: zij lazen de kinderen voor uit hun lievelingsboek. Nadat de bibliotheek versierd was en de limonade was klaargezet, kon het voorleesfeest beginnen! De kinderen en begeleiders hingen aan de lippen van de voorlezers.

Omdat het natuurlijk Vaderdag was, maakten alle kinderen ook nog een mooi knutselwerk. Siela Ardjosemito-Jethoe verraste de vaders vervolgens met een heus voorleescertificaat. De middag werd passend afgesloten met de ritmische, Afrikaanse muziek van Tougou’dougou.

Samenwerking met het Vadercentrum
Dit was de finale van een voorleesproject dat bibliotheek Laakkwartier organiseerde in samenwerking met het Vadercentrum. In het kader van dit project zijn in totaal twintig vaders ‘opgeleid’ tot voorleesvader. Op verschillende data en verschillende plekken, zoals op basisscholen en in bibliotheken, lazen de vaders aan groepen kinderen voor. Heel goed, want voorlezen is belangrijk voor het leesgedrag en de taalontwikkeling van kinderen!

2015-02-05T10:15:38+00:00