‘De Ring’: kindertheater

We kennen bijna allemaal Frodo wel, de Hobbit uit de beroemde boeken van J.R.R. Tolkien. Het verhaal kwam zondag 25 oktober tot leven op het podium in de Centrale Bibliotheek voor een publiek van enthousiaste kinderen. René Groothof speelde die middag de spannende voorstelling De Ring.

Op avontuur
De kleine bezoekertjes zaten ademloos toe te kijken hoe het verhaal zich ontwikkelde. De dappere jongen Fedor krijgt de opdracht een ring te vernietigen in het vuur waarin deze gemaakt is. Doet hij dit niet, dan valt de wereld in handen van de Boze Tovenaar. Nou, ga daar maar eens aan staan! Na een spannende reis liep het gelukkig allemaal goed af. Als afsluiting van de middag mochten alle kinderen nog even kennismaken en op de foto met René Groothof.

Festival de Betovering
De voorstelling maakte deel uit van Festival de Betovering. Tijdens de herfstvakantie barst dit feest ieder jaar weer los in Den Haag. Kinderen van 2 t/m 12 jaar kunnen dan tien dagen lang genieten van al het moois dat kunstenaars en theatermakers uit binnen- en buitenland, gemaakt hebben én gaan zelf aan de slag.

foto’s: Loes Schleedoorn

2016-03-22T11:41:48+00:00