Bram Bakker in bibliotheek Loosduinen

‘Bezuinig niet op ontspanning’

Met deze woorden sloot Bram Bakker de levendige lezing af die hij in bibliotheek Loosduinen op 10 maart 2015 gaf tijdens de 80e Boekenweek met als thema ‘Waanzin’. Een actueel thema bleek wel, want de zaal was volgeboekt! Maar liefst honderd enthousiaste bezoekers met veel vragen en opmerkingen waren aanwezig.

Durf eens niets te doen en onbereikbaar te zijn!
Eigenlijk heeft iedereen wel iets wat hij of zij moeilijk kan doseren. Veel aandoeningen in de westerse wereld zijn dan ook stressgerelateerd. Bram Bakker, een ervaren en enthousiast spreker, schuwt niet om wat rumoer te maken.  Binnen het wereldje van psychiaters valt hij op door zijn onorthodoxe aanpak, dus: niet snel naar pillen grijpen, maar aandacht besteden aan de leefstijl van mensen en aan preventie. Dat bleek ook deze avond weer uit zijn verhaal. Goed slapen, voldoende beweging en ontspanning én gevarieerd eten behoren tot zijn aanbevelingen. En … hardlopen of een andere ‘duursport’ tegen stress, zodat je hoofd leeg is en je niet kunt piekeren!

Conclusie: ‘Eigenlijk zijn we allemaal gek en sommigen ietsje meer’.

foto’s: Loes Schleedoorn

2018-01-09T16:59:15+00:00