DEN HAAG-OPENING BIBLIOTHEEK SCHILDERSWIJK
Het was gezellig druk bij de officiële opening van bibliotheek Schilderswijk door wethouder Joris Wijsmuller op vrijdag 18 september. Kinderen stortten zich nieuwsgierig op de hypermoderne multitouch-tafel, doken meteen de (prenten)boeken in en schilderden mooie kunstwerken. En iedereen had natuurlijk eindelijk de mogelijkheid om eens rond te lopen en te ervaren hoe deze splinternieuwe bibliotheek eruit ziet.

3D-sleutel naar de toekomst …
Na het welkomstwoord van Charles Noordam, de directeur van Bibliotheek Den Haag, opende wethouder Joris Wijsmuller de bibliotheek symbolisch door een speciaal geprinte 3D-sleutel aan het kersverse team te geven. Erna ging iedereen nog even met elkaar in gesprek, met op de achtergrond de klanken van een Turkse gitarist. Kinderen luisterden naar verhalen van de Verteljurk en werden voorgelezen. En dat allemaal met een hapje en een drankje erbij, verzorgd door praktijkschool de Einder.

The day after …
Dat iedereen blij is met de bibliotheek, werd de dag na de opening meteen al duidelijk. Kinderen schreven zich enthousiast in en namen meteen een stapeltje boeken mee. Wijkbewoners die rustig een krantje wilden lezen, waren blij dat zij dit konden doen in de speciale koffiecorner.

Al met al: een geslaagde opening en frisse start!