Project Description

ECI Literatuurprijs in de Centrale Bibliotheek

Koen Peeters won dit jaar de ECI Literatuurprijs met zijn boek De mensengenezer. Voorafgaand aan de uitreiking organiseerde Bibliotheek Den Haag op 24 september een Short-list festival.

Boekwinkeltjes
Op de begane grond werden boekwinkeltjes ingericht, ieder met een schrijver van een genomineerd boek namelijk: Huub Beurskens, Koen Peeters, Daniël Rovers, Marijke Schermer, Peter Terrin en Annelies Verbeke. De sfeervol ingerichte winkeltjes sloten aan bij het thema van de genomineerde romans. Zowel leerlingen en docenten van Haagse middelbare scholen, als de Lezersjury kwamen de boekwinkeltjes bezoeken en de schrijvers live ontmoeten. En, het festival was natuurlijk het uitgelezen moment om meteen die 6 te lezen boeken op te halen.

Scholierenbijeenkomst
De 150 leerlingen van zes Haagse middelbare scholen kwamen de dag voor de bekendmaking van de winnaar terug naar de Centrale Bibliotheek voor een speciale scholierenbijeenkomst. In groepen werkten de leerlingen aan een presentatie van het door hen gelezen boek. Uit elke groep nam een vertegenwoordiger deel aan een talkshow waar onder leiding van Marcel Verreck de winnaar van de Haagse Scholieren Favoriet uit is gekozen. Bij de voorbereiding van de presentaties schoof special guest wethouder Joris Wijsmuller aan om mee te praten over de boeken. Uiteindelijk kozen de scholieren Noodweer van Marijke Schermer als hun favoriet.